Zaken Nu
Image default
Auto-industrie

Een veilig knuffeldier voor uw baby kiezen

Een veilig knuffeldier voor uw baby kiezen

Voor velen zijn opgezette dieren meer dan gewoon speelgoed. Ze worden een deel van het gezin. Veel kinderen hebben een baby knuffel, ook wel lovey genoemd, die hen de hele dag door troost biedt.

Liefdesbeesten zijn er in alle soorten en maten – er zijn beren, apen, giraffen, konijntjes of zelfs een knuffeldoekje. Sommige baby’s en peuters doen hun favoriete knuffeldieren al op jonge leeftijd weg, terwijl anderen ze voor altijd houden. Sommige kinderen houden hun lievelingsknuffels zelfs tot op volwassen leeftijd en geven hun pluchen vriendjes door aan hun eigen kinderen.

Waar u op moet letten

Hoewel knuffeldieren deel uitmaken van de opvoeding van bijna elk kind, is het belangrijk om te weten dat de American Academy of Pediatrics stelt dat pasgeborenen en baby’s niet mogen slapen met zachte voorwerpen in hun wieg, ook geen knuffeldieren. En bij het uitzoeken van een knus vriendje voor baby’s moet je op een paar dingen letten.

Geen kleine stukjes of verstikkingsgevaar: Het is het beste om een knuffeldier te kiezen met geborduurde ogen en neuzen en met vulling, geen kralen, in de handen en voeten. Zo kunt u voorkomen dat losse onderdelen vallen of worden afgescheurd en vervolgens in de mond van uw baby terechtkomen.

Kies voor baby- en oudervriendelijke stoffen: Het is essentieel om ervoor te zorgen dat het knuffeldier van je baby zacht is en haar huid niet zal irriteren. Probeer stoffen als nylon en polyester te vermijden, omdat die synthetische stoffen bevatten. Kies voor speelgoed gemaakt van katoen of tricot, en dat vrij is van schadelijke kleurstoffen. Je kunt er ook een kiezen die in de wasmachine kan, dat is handig voor de onvermijdelijke knoeipartijtjes.

Kies er een die geschikt is voor je leeftijd: Op batterijen werkende knuffeldieren die oplichten en geluid maken zijn waarschijnlijk beter geschikt voor peuters dan voor baby’s. En vergeet niet dat als je een peuter hebt en wilt experimenteren met een knuffeldier dat oplicht of geluid maakt, sommige ouders het lastig vinden om batterijen in te doen en te vervangen.

Er zijn zoveel schattige, knuffelbare knuffeldieren, het is moeilijk om te kiezen. En hoewel je kleintje je waarschijnlijk wel zal laten weten welke ze leuk vindt, is het een goed idee om een aantal uitstekende opties te onderzoeken. Wie weet wordt een van deze knuffels wel het lievelingetje van je kleintje en het nieuwste lid van je gezin!

Op welke leeftijd houden baby’s van knuffeldieren?

Baby’s knuffelen hun pluchen vriendjes misschien een beetje, maar ze tonen meestal pas echt interesse als ze ongeveer 1 jaar oud zijn!

Waar moet u op letten bij het kopen van knuffeldieren?

We raden aan om de felgekleurde, geluidmakende en op batterijen werkende knuffels en speelgoed alleen overdag te gebruiken (onder toezicht van een volwassene, natuurlijk). Als u op zoek bent naar iets rustgevends en knuffels voor uw baby, kunt u het beste zachte en gedempte kleuren kiezen.

Het tweede waar je aan kunt denken (en waar jij misschien wel het meest bij gebaat bent, mama) is om te zoeken naar knuffeldieren die in de wasmachine kunnen. Zo kun je ze in de was gooien zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vies speelgoed dat rond je kleintje ligt.