Zaken Nu
Image default
Bedrijven en samenleving

Zo houd jij je outfit droog tijdens de regen

Zo houd jij je outfit droog tijdens de regen

Wanneer het buiten regent, blijf je het liefste binnen. Helaas zijn er bepaalde momenten waarop dit niet mogelijk is. Stel dat je een hond hebt, dan zal je deze toch echt meermaals per dag uit moeten laten. Om er dan voor te zorgen dat je tijdens een flinke regenbui niet helemaal nat wordt, kun je natuurlijk twee dingen doen. Je kunt ervoor kiezen om een paraplu te dragen, maar ook een regenjas behoort tot de mogelijkheden. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat je met twee honden niet heel handig een paraplu vast kunt houden. Het advies is dan dus ook om te allen tijde een regenjas aan de kapstok te hebben hangen, zodat je droog blijft als je naar buiten gaat.

 

Kies voor een regenjas met capuchon

Regenjassen zijn er in allerlei soorten en maten. Of je nu op zoek bent naar een regenjas kind of een regenjas heren, in beide gevallen is het verstandig om te kijken naar een regenjas met capuchon. Vooral wanneer je kinderen veel buiten spelen, is het wel prettig dat ook hun hoofd lekker droog en ook warm blijft. Wist je namelijk dat de meeste warmte in ons lichaam via het hoofd verdwijnt? Dus door ze een muts of capuchon te laten dragen, blijven ze lekker warm. Heb je een geschikte jas gevonden, dan kun je zelfs nog kijken of het niet handiger is om te kiezen voor een capuchon die afritsbaar is. Zo kun je zelf bepalen of ze de capuchon wel of niet willen gebruiken.

 

Zorg dat de ritsen kunnen worden bedekt

Als het flink regent, wil je natuurlijk zo goed mogelijk droog blijven. Los van het feit dat je handen wel nat worden, zit je er niet op te wachten dat je voor de rest natte kleding krijgt. Het is dan dus ook belangrijk om kritisch te kijken naar de ritsen van je jas. De ritsen en ook de naden zijn namelijk de enige plek via waar het water naar binnen kan. De meeste jassen beschikken daarom ook over een extra flap, die je met klitteband kunt vastmaken, waardoor je rits volledig is afgedekt en dus niet direct kan worden blootgesteld aan de regen. Heeft een jas dit niet, dan loop je het risico dat je bij een flinke regenbui toch iets vocht kunt voelen aan de binnenkant van de jas. 

 

Draag ook een regenbroek

Het dragen van een regenjas is natuurlijk een goede eerste stap, maar wist je dat ook een regenbroek aan te raden is? Vooral wanneer je gaat fietsen, zal alleen een jas je niet helpen om helemaal droog te blijven. Doordat de regen ook tegen je benen komt, is een regenbroek zeker verstandig. Je hebt er natuurlijk nog niets aan dat je straks op je werk komt en je hele broek is nat. Nu kun je deze wel laten drogen of een andere broek aantrekken, maar voorkomen is natuurlijk een stuk eenvoudiger. Wen jezelf dan dus ook direct aan om niet alleen een regenjas aan te trekken, maar ook direct een broek.