Zaken Nu
Image default
Bouw en onderhoud

Hoe ZiN Kwaliteitsborging de kwaliteit van bouwprojecten kan garanderen

In de bouwsector is kwaliteit alles. Zin Kwaliteitsborging staat hier centraal. Wat bieden zij precies? Ze leveren een breed scala aan diensten en expertise om de kwaliteit van bouwprojecten te garanderen, rekening houdende met de wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Wil je ook weten voor welke dingen je terug kan bij Zin Kwaliteitsborging? Lees dan verder!

Kwaliteitsborging binnen de WKB

Het hoofddoel en de specialiteiten van Zin Kwaliteitsborging ligt in het waarborgen van kwaliteit binnen het kader van de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (WKB). Deze wet is bedoeld om de bouwkwaliteit te verbeteren, fouten te verminderen en het bouwproces een stuk efficiënter te maken. Zin Kwaliteitsborging is in principe een private kwaliteitsborger. Zij zorgen voor onafhankelijke en deskundige controles op jouw bouwprojecten. Zij weten precies welke wettelijke eisen er zijn en welke kwaliteitsnormen nageleefd moeten worden. Op deze manier proberen ze eventuele tekortkomingen tijdig op te sporen en passende oplossingen aan te bieden om de kwaliteit te waarborgen.

Quickscan

Met de WKB Quickscan van Zin Kwaliteitsborging kunnen organisaties snel zien of ze voldoen aan de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen. In 5 minuten tijd beantwoord je 14 meerkeuzevragen en krijg je meteen nuttige feedback. Je ziet welk WKB instrument het best past, hoe je aan de wet voldoet, en waar je je kunt verbeteren. Ook leer je hoe je bouwvertragingen en extra kosten voorkomt en hoe het juiste instrument tijd bespaart en minder afhankelijk maakt van een kwaliteitsborger. Met de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen om de hoek is het voor aannemers gewoon broodnodig om hun kwaliteitsborging op orde te hebben. De Quickscan is daar een handig hulpmiddel voor.

Expertise en advies op maat

Daarnaast kun je bij hen terecht voor deskundig advies op maat. Met een uitgebreide kennis van WKB, dat voor de leek soms niet volledig begrijpbaar is, weten zij precies hoe het werkt in de bouwsector. Dus, voor deskundig advies en begeleiding in elke stap van je project, kun je bij hen terecht. Waar moet je dan aan denken? Zij kunnen bijvoorbeeld kwaliteitsplannen opstellen, de nodige controles uitvoeren en zelfs problemen oplossen die ontstaan tijdens de uitvoering. Het is dus niet alleen een advies in woord en taal, maar juist ook praktische begeleiding die aansluit bij de behoefte van de klant.

Samenwerking en communicatie

Een bouwproject kan natuurlijk niet succesvol afgerond worden zonder een soepele samenwerking en communicatie met alle betrokken partijen. Zin Kwaliteitsborging streeft naar een nauwe samenwerking met bouwbedrijven, gemeenten en andere belanghebbenden. Het staat voorop dat open communicatie en transparante samenwerking zorgen voor een soepel bouwproces. De voornaamste reden om hier zoveel aandacht aan te besteden, is omdat er op die manier eventuele problemen tijdig opgelost worden. Met een dergelijke benadering wordt er een omgeving gecreëerd waarin alle partijen effectief kunnen samenwerken en streven naar een gemeenschappelijk doel: het leveren van hoogwaardige bouwprojecten die voldoen aan de geldende normen en regelgeving.

Kwaliteitsborging op maat, certificering en expertise

Elk bouwproject is anders en heeft zijn eigen aanpak nodig. Zin Kwaliteitsborging past hun werkwijze aan elk project zodanig aan dat het past bij de klant. Denk hierbij aan woningbouw, utiliteitsbouw of infrastructuur. Ze zorgen voor kwaliteitsborging op maat, volgens alle regels en normen. Met de certificeringen voor het VKB- en KiK-instrument kunnen zij, als een van de vier kwaliteitsborgers in Nederland, proefprojecten draaien samen met aannemers, opdrachtgevers en gemeenten. Deze ervaring zet hen apart in de markt en maakt hen een topkeuze voor projecten onder de WKB.