Zaken Nu
Image default
Detailhandel

Uw bed online kopen? Dit moet u weten!

Een aanzienlijk deel van ons leven spenderen we in bed. U mag dus wel stellen dat een goed bed belangrijk is. Tegenwoordig hoeft u niet meer naar een beddenwinkel in de buurt, uw bed online kopen is in een handomdraai geregeld. Dit artikel geeft u volledige informatie over het aanschaffen van een bed via een webshop. De volgende onderwerpen worden besproken:

 • Waarom uw bed online kopen? De voordelen!

 • Welke nadelen zijn verbonden aan het online kopen van een bed?

 • Richtlijnen voor het online aanschaffen van een bed.

Waarom uw bed online kopen? De voordelen!

Binnen een beddenwinkel moet u het meestal doen met het beschikbare assortiment, online heeft u meer keuze. Daarnaast brengt het aanschaffen van een bed vaak diverse vragen met zich mee, zoals:

 • Past het bed in mijn slaapkamer?

 • Hoe kan ik het bed plaatsen?

 • Sluit het design van het bed aan bij de inrichting van mijn slaapkamer?

Deze vragen kunt u makkelijker beantwoorden wanneer u thuis bent, u kunt rustig meten en alle bedden met elkaar vergelijken.

Ook heeft u toegang tot beoordelingen en feedback van andere kopers, zo krijgt u een beter beeld van de bedden die u op het oog heeft. Bovendien kunt u eenvoudig prijzen vergelijken, binnen een oogwenk heeft u het bed gevonden dat past binnen uw budget.

Welke nadelen zijn verbonden aan het online kopen van een bed?

Online heeft u niet de mogelijkheid om het bed uit te testen. Ook kan de daadwerkelijke kleur en textuur van het bed afwijken, iedere monitor is anders en soms worden de foto’s lichtelijk bewerkt.

U kunt het bed niet fysiek inspecteren, denk aan de kwaliteit en het materiaal. Kortom, u heeft geen zekerheid. Indien u vragen heeft of advies nodig heeft, dient u contact op te nemen met de klantenservice van de webshop, waarbij het mogelijk is dat deze niet onmiddellijk beschikbaar is.

Richtlijnen voor het online aanschaffen van een bed.

Heeft u besloten om uw bed online te bestellen? Met de volgende richtlijnen kan u een teleurstelling voorkomen:

 • Doe onderzoek: bekijk welke bedden er beschikbaar zijn en vergelijk ze met elkaar. Zo raakt u geïnspireerd en weet u direct waar u op moet sorteren. Heeft u weinig ruimte in uw slaapkamer? Dan kunt u bijvoorbeeld sorteren op bedden met opbergruimte. Online zijn er verschillende bedden met opbergruimte te vinden die kunnen aansluiten bij uw behoeften. Verkiest u een minimalistisch bed? Ook in webshops zijn deze ruim vertegenwoordigd.

 • Maatvoering: kijk altijd naar de afmeting van het bed, afbeeldingen kunnen een vertekend beeld geven.

 • Levertijd en retourbeleid: controleer de levertijd van de webshop en lees het retourbeleid. Een belangrijk aandachtspunt is: Moet ik betalen als ik het bed retourneer?

 • Klantenservice: is de klantenservice goed bereikbaar? Dit is wel zo belangrijk wanneer u vragen heeft over uw bestelling.

 • Reviews: heeft u een bed gevonden? Lees dan eerst reviews over de webshop en het desbetreffende bed, zo weet u wat u kan verwachten.

 • Promoties en kortingen: kijk of de webshop een kortingsactie heeft, zo kan u veel geld besparen.