Zaken Nu
Image default
Elektronica en elektriciteit

Wekker kopen? 5 tips!

Wekker kopen? koop tips!

Een wekker lijkt misschien verouderd, met het eindeloze aantal tonen en apps op je smartphone om je wakker te maken. Maar als u uw telefoon als wekker gebruikt, kunt u in de verleiding komen hem te gebruiken voordat u gaat slapen, en dat kan leiden tot een slechtere slaapkwaliteit. Laten we eerlijk zijn: vertrouwt u al niet genoeg op uw telefoon? Dus als u op zoek bent naar een diepe slaap, bevrijd uzelf dan van de technische verleiding, neem wat afstand tussen uw bed en uw scherm, zet een wekker op uw nachtkastje en word toch op tijd wakker.

Wekkers doen me vaak denken aan scheidsrechters – ze zijn nodig, maar toch erger ik me aan hen omdat ze gewoon hun werk doen. Je wilt op betrouwbare wijze op tijd wakker worden, maar het blijft vervelend om uit een goede nachtrust gewekt te worden door een herhaaldelijk gezoem naast je oor. Met een goede wekker zult u hopelijk minder geïrriteerd zijn en minder geneigd om uw handige gadget ’s ochtends kapot te slaan. 

Het vinden van de beste wekker voor u kan het proces van wakker worden gemakkelijker maken. Net als bij andere smart home-producten vindt u bij elke grote elektronicawinkel in de Nederland een keur aan opties van verschillende merken, met prijzen die variëren van 10 euro tot meer dan 100 euro. Het sorteren van de menigte kan aanvoelen als haarkloverij, gezien het feit dat ze allemaal hoofdzakelijk één enkel doel dienen.

Om u te helpen het alarm van uw telefoon te vervangen, hebben we 18 top-wekkers op de proef gesteld – van analoge wekkers tot wekkerlampen vol technologie. Een maand lang hebben we alarmen ingesteld, ze laten afgaan en gesnoozed (misschien een beetje te vaak) om de beste van de beste te vinden. Na al onze tests staken vijf wekkers boven de anderen uit.

Wat u in een wekker moet zoeken

Als u aan het winkelen bent en geen van de bovenstaande dingen ziet, kunt u een goede optie voor uw nachtkastje vinden door een paar dingen in gedachten te houden.

Rode en oranje nummers hebben minder kans om een gloed te werpen. Dat is misschien niet belangrijk voor u als een gloed u niet stoort of u eigenlijk een gloed wilt, maar als u niet van een heldere slaapomgeving houdt, is de kleur van de nummers een grotere zaak dan u zou verwachten. Dat is één ding dat u over het alarm te weten kunt komen door alleen maar naar het display te kijken.

Concentreer u op de basis. Wekkers met een heleboel extra trucjes zijn leuk, maar u hebt waarschijnlijk al iets anders in huis dat beter muziek afspeelt of een oplaadpoort voor uw telefoon heeft. Zoek een alarm dat eenvoudig in te stellen en te controleren is, een indicator heeft zodat u kunt zien dat het is ingeschakeld en een grote sluimerknop heeft die u kunt vinden als u half slaapt.

Neem de extra’s die u wilt. Nadat je een paar opties hebt gevonden die de basis goed doen, zoek je de optie met extra’s die je leuk vindt. Wil je een nachtlampje? Wilt u meerdere alarmen? Wilt u de duur van de timer kunnen aanpassen? Wilt u een radio? Het mooie van de breedte van de alarmcategorie is dat u een model kunt vinden dat aan al uw gewenste criteria voldoet. En ja, als u het echt te gek wilt maken met een ingebouwde oplaadpoort of zelfs draadloos opladen van uw telefoon, dan bestaan die modellen ook.

Zachte wekkers zijn geweldig. Als u niet weet aan welke functies u prioriteit moet geven, zoek dan naar een wekker die het volume geleidelijk verhoogt of het lichtniveau langzaam doet toenemen om u uit uw slaap te halen. Dat was mijn favoriete functie en ik voelde me over het algemeen minder chagrijnig met wekkers die me niet wakker schrokken.

“Slimme” wekkers zijn er. Houd er ten slotte rekening mee dat als je een slim alarm wilt – iets dat compatibel is met Amazon’s Alexa, Google Assistant of Apple’s Siri – je andere opties hebt dan de Lenovo Smart Clock en de Echo Show 5. iHome biedt slimme alarmen met Alexa of Google Assistant. En Insignia’s Google-compatibele wekker is een goede optie als je hem kunt kopen wanneer hij periodiek wordt afgeprijsd tot 20 euro.

Waarop je moet letten

Hoe kies je een wekker? Verrassing! De juiste wekker kiezen is eigenlijk verdomd belangrijk. Je zult er tenslotte regelmatig van afhankelijk zijn. Hier leest u hoe u de beste wekker kunt kiezen. Gebruiksgemak Kijk je wel eens naar een klok en denk je: “Waarom heb je alles zo ingewikkeld gemaakt?” Hetzelfde, Avril. Vermijd de stress en kies een klok die echt makkelijk te gebruiken is. Dat kan een eenvoudige interface zijn, knoppen die oplichten in het donker, of aanpasbare instellingen. Leesbaarheid Je moet kunnen zien hoe laat het is zonder te hard je ogen dicht te knijpen. De cijfers moeten groot genoeg zijn om vanuit uw bed te kunnen zien. U kunt ook een klok kopen met dimfuncties, zodat de cijfers u niet wakker houden. Functies om wakker te worden Tenzij u zweert bij ouderwetse wekkers, kunt u het beste een wekker kopen met veel wekfuncties. Op die manier kunt u de instellingen van de ene dag op de andere overschakelen. Zoek klokken met een reeks geluiden, instelbaar volume en trilfunctie. Ontwerp Natuurlijk wilt u een wekker die er mooi uitziet. Maar grootte en duurzaamheid zijn nog belangrijker. Kies voor een klok die mooi past op uw nachtkastje of waar u hem ook gaat neerzetten. De klok moet ook gemaakt zijn voor de lange termijn, niet voor slechts een paar maanden – kijk naar reviews om een idee te krijgen van hoe duurzaam hij is. Extra functies Zijn extra functies noodzakelijk? Nee. Maar zijn ze geweldig? HECK ja. Veel wekkers kunnen verbinding maken met Bluetooth en hebben USB-poorten. Bij sommige modellen kun je je telefoon draadloos opladen terwijl je slaapt. Je kunt zelfs een hippe wekker voor zonsopgang kopen, waardoor je je misschien beter voelt afgestemd op het ritme van je lichaam.