Zaken Nu
Image default
Lucht- en ruimtevaart en defensie

De magie van een ballonvaart in Sint-Niklaas

Heb je ook altijd al eens de magie willen ervaren van een ballonvaart vertrekkende vanuit Sint-Niklaas. Wij hebben vorige zomer een ballonvaart mogen meemaken en dat was een fantastische ervaring. Zelf stond ik hiervoor niet te springen want ik heb last van hoogtevrees, achteraf bekeken was dat niet iets om schrik van te hebben. Na wat vergelijken zijn we uitgekomen bij de mensen van C-Air ballonvaarten. Wat achteraf een goede keuze bleek te zijn.

Opstijglocatie Sint-Niklaas

De ballonvaart die we geboekt hebben ging door vanaf de ballonstad Sint-Niklaas. Wij zijn opgestegen vanop de grote markt in Sint-Niklaas, wat een unieke ervaring bleek te zijn. De reden voor de ballontraditie in Sint-Niklaas is de herdenking van de bevrijding van de stad tijdens de WOII. Sindsdien groeide de stad door het jaarlijkse evenement de vredefeesten, dat het eerste weekend van September wordt georganiseerd. Dan wordt deze grote markt omgedoopt tot opstijgplaats van tal van luchtballonnen tijdens een ballonvaart Sint-Niklaas.

De ballonvlucht meer dan enkel vliegen

De mensen van C-Air ballonvaarten liet ons naar de grote markt komen rond 18 uur, zodat we het volledige proces van dichtbij konden volgen. Onze piloot David Spildooren legde alles zeer gedetailleerd uit, ook hielp hij me over de schrik van mijn hoogtevrees. Hij gaf me genoeg uitleg wat me toch al wat geruststelde. Na een grondige briefing werd de luchtballon in gereedheid gebracht, de balloncrew deed de volledige voorbereiding en om 19 uur stegen we op. Het was een adembenemende ballonvlucht, wij zijn doorgestegen naar een hoogte van 1000 meter, waar we prachtig uitzicht hadden op Antwerpen, Gent, Brussel en de kustlijn. Onze piloot vertelde dat dit uniek was dat je zo ver kon kijken. Na het uurtje vliegen koos hij een mooie landingslocatie, waar we allemaal samen nog een glaasje bubbels kregen voorgeschoteld.

Hoe boek ik zo een ballonvaart Sint-Niklaas?

Ik heb deze ballonvaart online geboekt via hun website, ik kreeg een link doorgestuurd waar ik zelf mijn ballonvaart kon inplannen. Zelf vond ik dit zeer gemakkelijk, ik en mijn vriendin zouden deze firma zeker willen aanraden. Een ervaring om nooit te vergeten.

 

https://www.cair-ballonvaart.be