Zaken Nu
Image default
Zakelijke dienstverlening

Dit zijn de kosten voor het laten maken van een WordPress website

Dit zijn de kosten voor het laten maken van een WordPress website

Een WordPress website is wellicht een van de meest goedkoopste die je kunt laten maken. Maar dit wil niet zeggen dat er niets mogelijk is. Wereldwijd wordt er door iets meer als de helft van de bedrijven gebruik gemaakt van WordPress. Dit omdat het een CMS systeem is wat zichzelf wijst. Met plugins kun je de website eventueel nog uitbreiden. Hiervoor heb je geen technische kennis nodig. Als je eenmaal een WordPress webdesign laten maken, dan kun je de rest vaak zelf.

Afhankelijk van de template die gebruikt wordt kun je eenvoudig blogs, berichten of andere informatie plaatsen. Daarnaast kun je ook eenvoudig nieuwe artikelen toevoegen in een webshop. Hiervoor kun je de gratis Woocommerce plugin gebruiken.Met wordpress kun je dus ook een Woocommerce webshop beginnen Ook is het makkelijk om via dit CMS systeem de prijzen aan te passen wanneer er sale of een andere korting van toepassing is. Dit kun je in percentages doen, maar je kunt ook de volledige prijs aanpassen. Kortom genoeg mogelijkheden!

Waarom zit er zoveel verschil in de kosten voor een WordPress website?

De prijzen voor een WordPress website kunnen tussen bedrijven nogal veel verschillen. Vaak heeft dit met de omvang van het bedrijf te maken. Een ZZP’er heeft vaak geen mensen in dienst en daardoor dus ook geen personeelskosten. De meeste bedrijven moeten ook huur, gas, water en licht betalen. Dit wordt natuurlijk ook automatisch in de prijs meeberekend. Een duurdere prijs wil dus niet altijd zeggen dat je ook een hogere kwaliteit krijgt.

Welke factoren spelen nog meer een rol op de prijs?

Een van de factoren die meespeelt in de prijs van een WordPress website is het design. Je kunt kiezen voor een standaard template met daarbij jouw bestaande logo. Echter kun je ook voor een design op maat aanvragen wat precies wordt zoals jij het graag wil zien. Maatwerk is alleen wel een stuk duurder, want dit wordt vaak op uurbasis berekend.

Daarnaast kan het ook zijn dat je goed gevonden wil worden in de zoekmachine. Hiervoor kun je bij de webdesigner vragen of zij ook aan SEO optimalisatie doen. Niet alle klanten bestellen dit, maar het is een punt want je kunt aangeven bij het aanvragen van een offerte. Dit is namelijk best belangrijk, want dit is bepalend voor je positie in zoekmachines zoals Google, Bing en meer. Op die manier vindt je namelijk ook weer nieuwe klanten.

Voor betaalmethodes zijn verschillende plugins beschikbaar in WordPress. Het is net welke betaalmethoden jij wil toestaan op jouw website of webshop. Veel bedrijven willen zo veel mogelijk betaalmethodes omdat het een stukje service voor de klant is. Echter zit je dan ook weer aan meer kosten verbonden.

Ga het gesprek aan met de WordPress webdesigner

Een goede WordPress webdesigner zal altijd een gesprek met je aangaan over het maken van een website of webshop. Zij zullen dan aangeven wat de mogelijkheden zijn en welke kosten hieraan verbonden zijn. Eventueel kun je dit vergelijken met de informatie van de concurrent. Soms is dat een goede manier om te onderhandelen, maar sommige bedrijven werken hier niet aan mee. Als ze een goede uitleg geven dan zijn die paar tientjes verschil het vaak wel waard. Het kan immers zijn dat het ene bureau meer kennis in huis heeft als het andere bureau.