Zaken Nu
Image default
Zakelijke dienstverlening

WordPress affiliate website laten maken

WordPress affiliate website laten maken

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een WordPress affiliate website te laten maken. Dit omdat het een gebruiksvriendelijk CMS systeem is waarin iedereen zonder technische kennis een website of webshop kan maken. Als je dit combineert met de Affiliateheld plugin dan kun je al direct van start. De enige investering die je hoeft te doen voor een affiliate website is het webdesign. Daarnaast heb je geen kosten voor producten, want klanten worden doorverwezen naar de verkoper.

Jij ontvangt eer percentage van de opbrengsten. Dit kan hard oplopen. Veel mensen doe dit naast hun baan om toch wat extra inkomsten te generen. De enige vaste kosten per jaar zijn de webhosting en domeinnaam. Dit is vaak minder als 100 euro en dus goed te overzien. Gemiddeld verdienen mensen tussen de 1000 en 3000 euro per maand. In de meeste gevallen werken mensen er niet meer als 4-6 uur per week aan.

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Een affiliate website beginnen kost bijna niets en er zijn dus vele voordelen te noemen. Zo heb je geen fysieke voorraad nodig en dus ook bijna geen opstartkosten. Het enige wat je hoeft voor te schieten is het website ontwerp en de hosting. Daarna kun je meteen starten met het aanmelden van jouw website bij de affiliate netwerken. Dit kun je gratis en voor niets doen. Soms word je aanmelding niet meteen goedgekeurd en je kunt ook afgekeurd worden, maar dat gebeurt maar heel zelden. En als dat gebeurd kun je gewoon weer verder zoeken naar andere partners.

Beter gevonden worden in de zoekmachine

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je met de affiliate website goed gevonden wordt in de zoekmachine. Google biedt een digitale werkplaats waarbij je verschillende SEO aspecten onder de knie kunt krijgen. Deze helpen je alvast een klein beetje op weg. Natuurlijk kan een ervaren marketeer hier nog veel meer op inspelen, maar meestal schakel je die pas in als het je echt niet zelf lukt. Hier vind je meer uitleg over de betekenis SEO.

Welke netwerken kun je raadplegen voor een affiliate website

Er zijn verschillende netwerken die je kunt gebruiken voor een affiliate netwerk. Het is afhankelijk van de producten die je wil gaan verkopen welk netwerk het beste bij je past. Daarnaast is het ook belangrijk om naar de verdiensten te kijken. Tevens kun je vandaag de dag ook abonnementen en diensten verkopen. Dit is een volledig digitaal product, maar de commissies lopen wel op tot zo’n 70%.

Hierbij enkele voorbeelden:
– Bol.com Partnerprogramma
– Amazon Partnerprogramma
– Tradetracker (alle niches)
– Daisycon (Alle niches)